onsdag 2 maj 2012

Artikel 3; Rätten till liv, frihet och personlig säkerhet

Svensk invandringspolitik är något som ofta gör mig väldigt upprörd. Men, som allt så blir det dessutom annorlunda när det blir personligt. Emmanuel, en kille som jag har gemensamma bekanta med, fick nyligen veta att han ska bli utvisad. Eftersom att han är kristen löper han risk att bli mördad om han åker tillbaka till Nigeria. Men det är inget argument för Migrationsverket.



Det skickas ständigt tillbaka människor till länder som de flytt ifrån. Tillbaka till krig och våld. Sjuk värld vi lever i. Jag tänker på låten Tror du det? för den har rätt i mycket. Hur sjukt det faktiskt är att vi har ett system där en myndighet väljer vilka människor som får stanna och vilka som skickas tillbaka. Att vi inte själva får välja var på jorden vi vill bo.

De som är rädda för att öppna gränserna brukar ofta prata om vilken folkstorm som skulle komma. Men, de allra flesta vill bo kvar där de kommer ifrån och känner sig trygga. Anledningen till att folk flyttar är för att de inte kan leva där. Till följd av krig, svält eller fattigdom som gör att de riskerar att dö. Men det är ingen debatt som förs. Istället diskuteras vilka krav vi ska ställa på människor som söker skydd och hur många som ska få stanna. Sveriges enorma vapenexport är inte heller något som man ser någon som helst koppling till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar