tisdag 30 juli 2013

Random saker jag kommer sakna med London

 1. Att britter har så pass smaklös klädstil. Det är så fruktansvärt befriande att folk kan klä sig hur som helst utan att det är något konstigt med det. Framförallt så är det bekvämt när man går hemma och slappar i linne och leggins och ska gå till affären; Inget behov av att sätta på sig något mer för att ingen kommer bry sig eftersom att leggins utan något över är standard.

2. Att jag bor i ett område med stort Pakistanskt community och nu under Ramadan så är det så härligt att det så bra stämning ute på kvällen.

3. Att majonnäs är standarden till pommes. Är nog den ultimata kombin. Speciellt med den brittiska majonnäsen som förmodligen inte innehåller så mycket ägg för det är mer som en vit sås än majonnäs. 

4. Att handla i grönsaksaffären där jag bor. Den är fylld av stora trälårar med vattenmeloner och man trängs med andra i smala gångar mellan staplade lådor med avokado. Vet inte vad hälften av grönsakerna är för något och köper tre mangos för £1.

fredag 26 juli 2013

Super trouper Stormtrooper

Nu när jag har sisådär tremiljoner saker att ta tag i - som att packa ner mitt liv, stänga ner mitt engelska bankkonto och hitta bostad så ägnar jag mig istället åt att ta bild på min byrå. Där chillar min nya buddy.





torsdag 25 juli 2013

Tack och lov för alla gnällfeminister

Sitter och lyssnar på  Maria Sveland i Sommar i P1 medan jag jobbar på detta med att äta ur mitt skafferi och frys och således äter sojaköttbullar i stora lass. Det blir ju poddradio för min del så ligger lite efter.
Hennes sommarprat gör mig både glad och arg. Hon pratade mycket om sitt feministiska engagemang men också om alla hoten hon utsätts för till följd av det. Med en hel del historier som jag skrattade högt till om konstiga hatbrev bland annat ett där hon blev kallad slemmig Urfitta. Som följdes av en liten utläggning av vad en Urfitta kan vara. "Jag ser framför mig en förhistoriska amazon som plöjer djungeln med sin gigantiska vagina och slukar allt i dess väg. Skonar inget och ingen. Inte ens Ulf. Efter sig lämnar hon bara ett klibbigt spår av fittslem."
Jag älskar det. Mina associationer går till en diskussion när jag gick på folkis. När jag gjorde en kollektion med fittor som tema så var det i den ett print med fittor som jag sen fick höra liknande sniglar. Vilket ledde till diskussionen att motsvarigheten till att olla något är för personer med fitta att snigla. Men Urfitta alltså. Power till det. Att fortsätta kör på och inte nöja oss med de segrar vi har utan fortsätta till det att vi har ett jämställt samhälle. Vi får alla vara lite mer Urfittor helt enkelt.

måndag 22 juli 2013

Så var det plötsligt dags för ett nytt kapitel

Efter att antagningsbeskedet kom från universitetet så blev mina planer plötsligt förändrade. Sa upp bostad och jobb och återvänder i månadsskiftet till Sverige. Blir några veckors semester innan jag flyttar norrut för att börja plugga arkitektur. Är väldigt kluven över att lämna London men ser fram emot att få träffa alla människor jag saknar, dricka kaffe i trädgården och titta på Miss Marple. Är dessutom så pepp på att börja plugga att jag nästan studsar upp och ner när jag tänker på det.

måndag 8 juli 2013

Att kavla upp ärmarna och brodera

Mitt senaste broderiprojekt saknar nu bara en bård, och där är det mest beslutsångesten som gör att det får vänta lite. Älskar förövrigt citatet, och kan behöva ha det på väggen för att påminna mig om att kreativiteten inte är något som kommer av sig själv utan att man måste anstränga sig för att skapa förutsättningar för det.


fredag 5 juli 2013

Här har jag gått och trott att korall skulle vara en röd färg

Min Jag-är-pank-och-får-inte-köpa-något gick bra fram tills att jag promenerade förbi en färgaffär där de sålde utrangerade provburkar för £1 styck. Jag tog det som en hint om att ta tag i projektet att fixa till en sunkig stol som har stått i vårt kök så länge någon kan minnas.

Det hela blev väldigt puttenuttigt, men plötsligt har alla mina projekt börjat bli det utan att jag vet hur det gick till. Mitt bristande tygförråd kan nog bidra, för man tager vad man haver och då får ett slaktat örngott från Ikea duga utmärkt.