lördag 21 juni 2014

Rabarbersaft

Under vistelsen på landet så plockade vi på oss hysteriska mängder rabarber. När vi kom hem så ägnades åtskilliga timmar åt att rensa, hacka och frysa in. Tillagade på diverse olika sätt, en chutney som jag vill äta på all mat och rabarbersaft. Saften då. Jag brukar vid denna tiden på året alltid göra flädersaft, men bristen på fläder här i Norrland gjorde det svårt. Så mitt livs första rabarbersaft. Receptet kommer från Matgeek och var enkelt med ack så gott. Rabarber i en gryta, i med citron och citronsyra. Häll på kokande vatten, låt stå ett dygn och sila sen och tillsätt socker. Enligt konstens alla regler så ska det när saften hälls varm i flaskor med den typen av kork bildas vakuum när det svalnar så den håller sig. Hoppas att det blivit rätt, men förvarar den i kylen för säkerhets skull. Nu önskar jag bara att det var 10 grader varmare ut och jag kunde sitta i skuggan på balkongen hela dagarna och dricka saft.




fredag 13 juni 2014

en stuga i inlandet

Vi packade in oss i en bil och körde två timmar. Skog. Rak väg. Sju konstverk. Första gången jag är ut på norrländska landsbygden. Spenderade två dagar i gummistövlar. Satte potatis, planterade bondbönor och bekantade mig med några får. Levande ljus och högläsning om det osynliga barnet Nini som bet Muminpappan i svansen. Sov med öppet fönster bakom en blommig rullgardin.


söndag 8 juni 2014

Sommarlov tillslut

Inser att det nog inte framgått men under våren har jag i skolan jobbat med ett projekt där vi skapar ett dance space.  Lagom flummigt formulerat - en plats för dans. Märkligt att jag inte skrivit om det, då det upptagit större delen av min vakna tid. De flesta har gjort träningslokaler, scener eller liknande. Mitt däremot slutade som en  meditationsplats i kombination med rondell för cykel och gångtrafik. Utgick från sufidans som dansas av sufisterna och är en typ av islams mysticism. Väldigt intressant. Så efter att ha läst en hel del, gjutit gipsformer av rödkål, sytt en modell och min lärare skämtade om att jag kanske skulle sticka en också så virkade jag och droppade i gips. Men i måndags hade jag min presentation och nu är portfolion är inlämnad och allt klart. Nu har jag äntligen tid att njuta av alla vackra sommarnätter då det aldrig mörknar.